Koirien kanssa kisa-ja treenireissuilla asuntovaunulla

Asuntovaunun varustelu agilityhommiin

Yhden kesän kokemuksella vaunun varustelu on kehittynyt seuraavanlaiseksi.

Koirille löytyy vaunusta: ruokakupit ja vesikuppi, tassupyyhe, koira-aitaus (kompostiverkoista, säilytetään sängyn alla), näyttelyhäkki tarvittaessa (omista koiristani 2 ei tuu toimeen keskenään). Jääkaapissa kulkee minun ruokieni lisäksi koirille jauhelihat ja treeninamit.

Itselle tärkeitä juttuja ovat: hyvä sänky, treenivaatteet, suihkumahdollisuus (ladattava retkisuihku osoitteutui toimivammaksi kuin auringossa lämpiävä musta pussisuihku),  vessa. Kesäkuumalla laitan kattoikkunaan powerbankilla tuulettimen, tarvittaessa ladattava tuuletin ja ilmanviilenninkin auttavat.

Vaunun varustelu:

juomalasit, lautaset (syvät ja matalat), kahvikupit, lusikat, veitset, haarukat, terävä veitsi, sakset, juustohöylä, korkinavaaja, säilyketölkin avaaja, viinipullon avaaja, kauha, paistolasta, pari kattilaa, paistinpannu,  kahvisuodatin, kahvipannu teräs, leikkuulauta, (viinilasit ja siiderilasit, ei oo käytetty), kertakäyttöastioita varalta, termari, pannunalusta, tiskivati, tiskiaine ja -harja. Vesikanisteri juomavettä.

Talouspaperia, vessapaperia, roskapusseja, kakkapusseja, suola, kahvia, hyvin säilyviä ruokia varalta. Powerbank, kinesioteippejä, linimenttiä, hyttysmyrkkyä, siivoussuihke, harja ja kihveli, siivousrättejä, hammasharja- ja tahna, suihkusaippua, shampoo, hoitoaine, taitettava sanko, ladattava mökkisuihku, suihkuverho.

Koira-aitaus, sähköskuutti, pieni matto portaan eteen, porras, iso matto ulos, tuolit ja taitettava pöytä, (pussimarkiisia ja grilliä ei juuri käytetty) Harmaavesisäiliö.

Ruokina osoittautunut reissussa loistaviksi: pussipuuro, rahka, keitetyt kananmunat aamulla kahvin kanssa. Kuumennusta vaille valmiit keitot joko pussimuodossa tai esim.Feelian valmiit keitot. Kahviin keitän veden teräspannulla ja kaadan suodattimen läpi sen suoraan termariin. Yleensä yksi ruoka syödään ”ulkona” aikatauluista riippuen.

Parkkiin ajamme useimmiten puskaparkkiin, näistä löytyy googlemapsista ihan sovellus Puskaparkit, tai Park4night, joskus harvoin käytämme Matkaparkkia tai leirintäaluetta huoltokäynneillä. Autossa on n.25litran oma vesisäiliö pesuvettä, juomavesikanisteri meillä on 10litrainen, mukana usein myös 5litran iso pullo varalta autossa. Näitä voi täyttää aina kun olemme ihmisten ilmoilla (huoltsikat, jopa kauppojen eteisaulasta löytyy hana).

Miksi puskaparkki? En tykkää leirintäalueitten ihmispaljoudesta, aikatauluista enkä maksuista. Puskassa olet vapaa, voit löytää upeita paikkoja, on tilaa ja omaa rauhaa! Siksi varustan vankkurini itsenäiseen asumiseen, ettei tarvita palveluita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *