Musta tuli karavaanari?

Hei kaikki, olen Susanna ja olen karavaanari…

Joka kevät jostain syystä olen ajellut matkailuvaunuliikkeiden pihojen läpi ja aina muistuttanut itseäni, että minähän en ole karavaanari. Kokemuksia on sekä vaunusta, että autosta. Mieleen on jäänyt ahtaus, märkiä kamoja joka puolella, vaikea saada kuivaksi. Leirintäalueella naapurit liian lähellä.

Keväällä 2021, ehkä osin koronatilanteen vaikutuksesta (agilityleirireissujen majoitus/ruokailuhaasteet) ja osin Karavaanituning-kuvien takia päätin ostaa oman vaunun. Vanhan tietenkin, tuunattavaksi. En ollut varma haluanko edes vetää sitä perässäni (välimatkoihin menee enemmän aikaa).

Pikaisen katselmuksen jälkeen vaihtoehtoina oli samassa liikkeessä myynnissä ollut Hobby ja Solikka. Hobby oli jo alustavasti varattu ja myyjä kannusti katsomaan -91 Soliferia 460, joka oli ikäisekseen loistokunnossa. Pienen hintaneuvottelun jälkeen teimme kaupat ja vaunu lähti huoltotarkastukseen, saisin sen perjantaina. Vedin vaunun kotipihalle ja aloin tutustumaan hankintaani. Vaunu oli todella siisti ja hyväkuntoinen, tuunaus tuntui aika raaálta liikulta, mutta tuumasta toimeen ja kaikki helposti irrotettava irti.

Helmi

Maalasin sisältä, dc-fixillä päällystin osan kaapeista ja seinistä, penkit saivat tuubiresorin, lattialle käytävämatto. Tyylinä Boho ja vaunusta tulikin aivan ihana gipsyvankkuri! Äitienpäivälahjaksi sain portapotan. Päältä vain pesin ja vahasin. Paljonhan tuohon tarvi ostaa astioita ja muuta kampetta, mitä arvelin tarvitsevani. Eka reissu tehtiin Himangalle leirintäalueelle, jossa emme saaneet sähköjä toimimaan ja lämmitys oli kaasulla liian isolla; ohjekirja kotona…

Kotipihalla treenattiin sitten sähköjen käyttöä ja kaasuhommia uudelleen, kirjan kanssa. Sänkyyn ostin ihan oikeat patjat palapelin sijaan ja kunnon petarin; parisänky saa siis olla aina paikallaan. Pöytäryhmän pöydän tilalle tein pienemmän pöydän, että on helpompi liikkua. Sähköhommiin lisättiin invertteri ja syksyllä aurinkopaneli. Vaihdoin joitan lamppuja ledeiksi, osa lampuista toimii verkkovirralla, osa jopa pattereilla, koska olen usein puskaparkissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *