Thaimaa Ayutthaya joulukuu 2021

Joulukuun 1.päivänä siirryimme KohLantalta lentäen (Krabi-Don Muang, Bangkok ) ja taksilla Ayutthayaan. Kaupunki on Thaimaan entinen pääkaupunki ja se sijaitsee saarella, jota ympäröi kolme jokea.

Suurimmat nähtävyydet täällä ovat vanhat temppelialueitten rauniot, kivestä tehtyinä ne ovat kestäneet aikaa, ja ovat osittain luonnon kasvien valtaamia, osin parempikuntoisia. Täällä pääsee hiukan AnghorWat-tyyppiseen tunnelmaan.  Näitä alueita kiertäessä kuluu mainiosti pari päivää. Muutama museokin mahtui ohjelmaamme, sekä japanilanen kylä.  Merkittävimmät nähtävyydet, joissa kävimme olivat Wat Rachaburana, Wat Mahatat ja Wat Chai Watthanaram.

Ayutthaya on hauska ja viehättävä paikka viettää muutama päivä ennen paluuta Bangkokiin ja kotilennolle. Täällä myös tuktukit ovat hauskoja sammakkokeulaisia mopotakseja. Markkinoilla oli mukava katsella tarjontaa ja nauttia herkuista. Eräs must do- herkku oli durian-jäätelö ontuvalta vanhalta papalta ostettuna. Hän kiertää katuja myyden jäätelöitään. Paikalliset eivät kovin yleisesti puhu englantia, mutta elekielellä pärjää usein.

Poikkeukselliseti valitsimme majoitukseksi uima-altaallisen paikan, jotta kaupunkikävelyn päätteeksi pääsi myös pulahtamaan veteen. Viehättävät bungalowit olivat myös kauniita Baan Luang Harn:issa, jossa koko majoituspaikan ympäristö oli kaunis. Tällainen ylellisyyshakuisuus on meidän reissuillamme harvinaista herkkua! Oikeasti nautimme vaatimattomista majoistamme!

Bangkokiin suuntasimme sitten viimeiseksi yöksi ennen kotiinpaluuta. Hyvä oli olla reissussa ja kyllä kannatti lähteä, vaikka k-tauti aiheutti päänvaivaa paperitöineen. We´ will be back!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *