Hemmotteluhoidoista

WELLNESS-HOIDOT

Balilla opiskellessani sain oikean ahaa-elämyksen- opettajamme Rose puhui samoista asioista, joita olin opettanut jo vuosia pitämilläni hemmotteluhoitokursseilla! Oma työpäiväni koostuu pääosin perushieronnoista, mutta niissäkin johtoajatuksena on samantapaiset asiat kuin hemmotteluhoidoissakin.

Asiakas ostaa fiiliksellä, ja palaa takaisin sen fiiliksen takia.

Miten luodaan hemmotteleva ympäristö ja hoito?

1. Valaistus

Ei kirkkaita, suoria valoja, esim. loisteputket saavat mieleeni leikkaussalin. Rentoudu siinä sitten kun kirkas valo häikäisee silmiä... Hieronnassakaan emme tarvi kirkasta valoa!

Kynttilänvalo ja lempeämmät epäsuorat valot tekevät tunnelmasta rentouttavan ja pehmeän. Käytämme siis niitä-

2. Musiikki ja äänimaailma

Taustalla soiva rentouttava musiikki vie mielen matkalle kauas arjesta. Samalla se peittää taustaääniä, esim. puhelimet, toiset ihmiset, autot... Musiikin soidessa on helpompi olla puhumatta mitään, hiljaisuus voi tuntua monista vaivaannuttavalta.

3. Lämpötila

Hoitohuoneessa tulee olla riittävän lämmin, asiakkaan ollessa vähissä vaatteissa tulee vilu herkemmin, hoitaja saa luvan pärjätä lämpimässä... Asiakas peitellään hyvin, lisänä käytän usein sähköpeittoa hoitopöydällä, se lämpiää helposti ja mukavasti. On myös erittäin edullinen hankinta asiakastyytyväisyyteen!

4. Tuoksut

Eteeriset öljyt, tuoksukynttilät, suitsukkeet...miltä sinun hoitohuoneessasi tuoksuu? Liian voimakkaat tuoksut saattavat ärsyttää, sopivan miedot taas rentouttavat ja antavat ylellistä vaikutelmaa!

5. Kankaat

En koskaan käytä hemmotteluhoidoissa, enkä kokohieronnassa, kovaa plinttipaperia. Se kahisee, on kova ja karhea, menee helposti myttyyn asiakkaan kääntyessä. Osta halpoja valkoisia aluslakanoita ja tee viilto kasvoaukon kohdalle, saat ylellisemmän ja helpon suojan hoitopöydälle! Myös peittona käytän pussilakanaa ja sen päällä fleecevilttiä. Kankaista puuvillaiset ovat hyviä lakanoita, kestävät hyvin pesua. Mikrokankaiset ja muut keinokuituiset ovat helposti liukkaita ja sähköisiä.

6. Sisustus

Värit ja materiaalit, sekä yksityiskohdat antavat mielikuvia. Valkoiset seinät "raadon" kuvilla eivät välttämättä tuo parasta rentoutumisen viestiä. Siisteys on tietenkin itsestään selvää. Lempeillä väreillä, harkitulla sisustustyylillä voit erottua joukosta. Mieti toki millaista asiakaskuntaa tavoittelet! Kasvoaukon alle, lattialle, voit laittaa kauniin asetelman kukista, kivistä, simpukoista... Käy myös makuulle omalle hoitopöydällesi ja katso, mitä asiakas näkee selinmakuulla: ilmastointiputkia, hämähäkinverkkoja, kaunista kangasta vai mitä?

7. Muuta

Öljy on hyvä lämmittää esim tuttipullonlämmittimellä tai vesihauteessa-heti ihanampi kokemus iholla! Kaikki tarvikkeet käsillä, ei kolisevia, rapisevia tavaroita.

Hoitojen aikana emme vastaa puhelimeen- se aika on omistettu asiakkaalle!

Kerro hoidon alussa, miten paljon riisutaan vaatteita, miten päin pöydälle mennään ja miten hoito etenee. Näin asiakas tietää, mitä tapahtuu ja pystyy nauttimaan hoidosta täysillä! Hemmotteluhoidoissa ei ole tapana puhua mitään-asiakas saa keskittyä kuuntelemaan kehoaan ja hoitoa. Sano kuitenkin, että on hyvä sanoa, jos joku on vialla: asento, otteitten kovuus/pehmeys tms. Monelle on tärkeä kuulla, että saa olla hiljaa... asiakkaan ei tarvitse "viihdyttää" hoitajaa.

Keskity, hengitä, rauhoitu. Asiakas tuntee kiireesi, vaikka et sitä tarkoittaisi...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *