Opintomatka Balille

Osallistuimme Vesan kanssa Perinteisen Balilaisen hieronnan kurssille Jamu Spa-koulussa, joka sijaitseen Balilla, Nusa Duassa. Kurssi kesti 5 päivää, joka päivä opiskelimme 9-16, niin teoriaa kuin käytäntöäkin. Kurssikavereinamme oli kaksi filippiiniläistä, mutta Japanissa asuvaa naista.

Balilla on vahva hoitoperinne niin hieronnasta kuin yrttilääkinnästäkin. Hieronta on ottanut vaikutteita aikojen saatossa muualta ja on nykyään enemmän spa-hoitotyyppinen.

Hoito aloitetaan jalkakylvyllä, kuorinnalla ja kovettumien raspauksella. Itse hieronta tehdään aromaattisilla öljyillä pitkin sivelyin, mutta myös napakoilla painalluksilla. Hoito päättyy istuma-asennossa tehtävään hartiakäsittelyyn, sekä virkistävään kukkaisvedellä pirskotteluun.

Aamuisin saimme koululta kouluasut: t-paidan ja sarongin-myös Vesa sai totutella hameeseen! Opetustilat ja opettaja olivat erinomaiset! Oli kiva kuulla, miten samalla tavalla täällä toisella puolella maapalloa ajatellaan ja opetetaan wellness-hoidoista. Balilainen hieronta tehdään aina paljasjaloin-nyt ymmärrän, miksi en voi tehdä hoitoja kengät jalassa! 

Teimme runsaasti käytännön harjoituksia ja hoitoja toisillemme. Tekniikoitten oppiminen oli mielestäni aika helppoa, niiden järjestys taas oli vaikeampi muistaa! 

Yhtenä aamuna koulun johtaja vei meidät rannalle joogaamaan klo 6, olihan ihana auringonnousu! Kundaliinijoogaa en ollut aiemmin kokeillutkaan ja se kyllä vakuutti!

Päivisin saimme ruuan koulun keittiöstä, ja ruokailimme koko koulun henkilökunnan ja kaikkien oppilaitten kanssa ihanalla terassilla! Asuime paikallisessa talossa Peterin ja Endah:in vieraina heidän kattoterassillaan olevassa huoneessa. Aamupala tehtiin heidän keittiössään ja kävelymatkaa koululle oli vain 5 minuuttia. Iltaisin koulun jälkeen oli noin 3 tuntia valoista aikaa jonka käytimme tutustumalla lähialueisiin. Bali ei vastannut ennakkokäsitystäni paratiisista, vaikkakin näimme vain Balin eteläosaa. Kaunistakin siellä toki oli!

Viimeisenä koulupäivänä suoritin kirjallisen kokeen, sekä käytännön kokeen, jossa piti tehdä koko hoito katsomatta ohjeita. Olihan se jännittävää! Mutta well done-sanoi opettajamme Rose- läpi meni! Todistukset jaettiin rannalla pienellä piknikillä koko koulun porukan kanssa.

Kurssiviikon jälkeen suuntasimme Gilin saarille relaamaan. Ihanaa kun voi näin yhdistää työn, opiskelun ja loman!

www.jamuspaschool.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *